You are currently viewing Poročilo o konferenci Politika v času skrajnosti

Poročilo o konferenci Politika v času skrajnosti

V četrtek, 7. decembra 2023, je na Fakulteti za družbene vede potekal Slovenski politološki dan, ki sta ga soorganizirala Slovensko politološko društvo in Oddelek za politologijo, FDV. Naslov letošnje konference je bil Politika v času skrajnosti. Osrednja tema konference so bile različne krize v 21. stoletju ter premišljanje možnih alternativ. Na dveh okroglih mizah in sedmih klasičnih panelih so bile naslovljene ključne problematike v 21. stoletju: okoljska kriza in podnebni zlom, vojne, demokratične inovacije, umetna inteligenca, vloga EU v svetu in Zahodnem Balkanu, spreminjanje kapitalističnih modelov rasti in industrijskih odnosov vsled kriz, konec multilateralizma ter vzpon multipolarnosti.

Ob začetku konference so bila podeljena tudi priznanja Slovenskega politološkega društva za leto 2023. Priznanje za življenjsko delo je prejel zasl. prof. ddr. Rudi Rizman;  Priznanje za uveljavljanje politologije kot stroke v praksi je prejel mag. Simon Delakorda; Priznanje za promocijo politologije v javnosti pa je prejel Uroš Esih.

S konferenco se zaključujejo letošnje aktivnosti Slovenskega politološkega društva. Veselimo se prihodnjih srečanj in skupnih razprav v novem letu.

Dodaj odgovor