You are currently viewing Slovenski politološki dan 2023

Slovenski politološki dan 2023

Vljudno vas vabimo na konferenco Politika v času skrajnosti, ki bo potekala 7. decembra 2023 na Fakulteti za družbene vede.
 
Slovenski politološki dan, ki ga organizirata Slovensko politološko društvo ter Oddelek za politologijo Fakultete za družbene vede, bo letos potekal 7. decembra 2023 v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede. Na letošnjem srečanju bomo razpravljali o političnih, družbenih, gospodarskih in varnostnih razsežnostih večplastnih krizah 21. stoletja. Ponavljajoče se ekonomske krize, neoliberalne politike, zaostrovanje okoljske krize, geopolitična rivalstva, pandemija, vojne, vzponi neo-fašizmov in neliberalnih političnih režimov v prvih treh desetletjih 21. stoletja, kažejo, da je bila napoved o ‘koncu zgodovine’ podana prehitro. Namesto tega lahko govorimo o ‘času skrajnosti’, ki je značilen tako za nacionalno politično skupnosti kot za mednarodno okolje, o kriznem stanju mednarodne liberalne ureditve ter visoki stopnji negotovosti in spodkopavanja obstoječega politično-ekonomskega reda. 

Letno srečanje bo priložnost za razmislek o času ekstremov in permanentih kriz, za izmenjavo pogledov in stališč do omenjenih izzivov. K sodelovanju vabimo vse zainteresirane raziskovalce, pedagoge, doktorske študente, dodiplomske in podiplomske študente, zainteresirane civilnodružbene organizacije, člane FDV in Alumnije UL.

Lepo vabljeni!


Več informacij o programu konference najdete na povezavi

V upanju, da se 7. decembra vidimo v čim večjem številu ter naslovimo ključne probleme in izzive politike v 21. stoletju v času skrajnosti, vas lepo pozdravljamo.  
 
Doc. dr. Marko Hočevar (predsednik SPOD) 
Doc. dr. Jelena Juvan (predstojnica Oddelka za politologijo, FDV)